Tortilla Espanola

De spaanse omelette, de Tortilla, is onmisbaar gerecht in de Spaanse keuken. De basis ingredienten zijn , zoals in dit recept, eieren, aardappelen en uien. Daarmee kun je eindeloos varieren, met knoflook, spinazie, spaanse pepertjes, Broccoli, errwtjes. Zie het als een restenrecept, alle groente die je overhebt aan het eind van de week, verwerk je in een reuze tortilla en smullen maar. Let wel een beetje op de combinaties, bijvoorbeeld champignons en wat kaas gaan ook heel goed samen. Zo zijn we toch weer bij een recept a lo pobre aangeland. We gebruiken de restjes en gooien niets weg.

Recept Spaanse omelette


250 g  geschilde aardappels, 1 Spaanse grote ui. 3 lepels olijfolie
6 eieren, zout en peper, wat peterselieblad.

Snijd de aardappelen in dunne plakjes en de uien in halve ringen. Verhit 2 eetlepels van de olie in een goede koekenpan van circa 20cm.
Voeg de aardappelen en uien en laat op een laag vuurtje zachtjes bakken, sudderen, met een deksel op. Roer af en toe en kook totdat de aardappelen gaar zijn, dit duurt ongeveer 25 minuten.
Mix in een grote kom de eieren en roer de gesneden aardappelen en uien er door. Voeg peper en zout naar smaak toe.
Laat het 5 minuten staan zodat de aardappelen en uien goed absorberen met het ei. Verhit de resterende olie in de pan en kook het mengsel heel langzaam totdat het bijna is opgedroogd - ongeveer 10 minuten.
Leg een groot bord ondersteboven op de pan, Keer de tortilla op het bord en schuif het terug in de pan. Laat nog 2-3 minuten doorbakken
Keer de tortilla weer op een plaat, nu is hij  klaar voor het opdienen. Leuk In stukjes gesneden met een prikker erin, garneer met peterselieblad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • Aguilasmei2007 140.jpg - By: Marianne
  • Slaapkamer naast patio - By: Marianne
  • P8260236.JPG - By: Marianne
  • Aguilasmei2007 115.jpg - By: Marianne
  • Buitenterras overdekt van andere kant - By: Marianne
  • Aguilasmei2007 029.jpg - By: Marianne
  • Aguilasmei2007 141.jpg - By: Marianne