Cartagena

Cartagena is een interessante en leuke stad om te bezoeken vanuit Aguilas. Door de nieuwe Tolweg, de AP7 van Cartagena naar Almeria, waarop Aguilas is aangesloten, rijdt u in een kleine driekwartier (circa 70 km) naar de oude binnenstad van Cartagena. In 232 v.Chr.veroverden de Romeinen de stad, en ging het onder de naam Carthago Nova deel uitmaken van het Romeinse Rijk. Daarvan is de naam Cartagena afgeleid. 

De laatste jaren heeft de stad flink aan de weg getimmerd en bergen subsidies binnengehaald om interessante archeologische opgravingen uit te voeren. De romeinse stichter van de stad, Hasdrubal de Schone, kreeg een eigen beeld opgericht.

 


Het Romeinse theater van Cartagena werd pas in 1988 gevonden. Bij het afbreken van een oud huis in één van de armste wijken van het centrum, stuitte men op oude stenen. Pas toen andere huizen die in ruïneuze staat verkeerden, werden gesloopt en men verder kon onderzoeken, bleek in 1990 dat het om een theater van grote omvang ging. Voor verdere informatie omtrend deze geweldige bezienswaardigheid,

 zie deze site.  De stad is omringd met een muur met daarin 8 poorten. De haven is de voornaamste oorlogshaven van Spanje en de zeer diepe baai wordt beschouwd als een van de mooiste natuurlijke havens. Bezienswaardig is de kathedraal Santa María Veja (13e eeuw) en het uitzicht vanaf de ruïne Castillo de la Concepción. Gezelligheid vindt men aan de Calle Isaac Peral, vlak bij het stadhuis. Cartagena is bekend om de zoete likeur Quarante et tres (Liqor 43), die tegenwoordig naar ruim 60 landen wordt geëxporteerd.

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • Yogaplek met 360 graden uitzicht - By: Marianne
  • achterkant-bijkeuken.jpg - By: Marianne
  • Buiten douche en wc - By: Marianne
  • Patio - By: Marianne
  • Aguilasmei2007 035.jpg - By: Marianne
  • Badkamer binnen - By: Marianne
  • Slaapkamer achter links - By: Marianne