Natuur en cultuur in Aguilas

Door het heerlijke weer en de enorme buitencultuur van Aguilas zijn er veel activiteiten waaraan u kunt deelnemen, zoals bergbeklimmen, wandelen, mountainbiken, zwemmen en duiken.

Flamenco Maar ook tennislessen, yogaworkshops en Flamencodanscursussen zijn mogelijk in Aguilas. Cultureel gezien is het een goed idee om Aguilas tijdens het carnaval te bezoeken. De optochten zijn beroemd in heel Spanje. Maar ook de Semana Santa biedt een kijkje op schitterende processies op straat.

Plaza de Espana

Het centrum van Aguilas is compact en kan al wandelend gemakkelijk verkend worden. Het is waard om een bezoek te brengen aan de prachtige tuinen van Plaza de Espana, vol met ficussen. Dan het stadhuis en de parochie kerk van San Jose, waar het beeld van de beschermheilige gehuisvest is. In het oude stadsgedeelte staande op een voorgebergte is het kasteel-fort van San Juan de Aquilas. Onder aan de berg ligt de haven met zijn karakteristieke, zwart en wit gestreepte vuurtoren, in gebruik sinds halweg de 19de eeuw. De markt met een overvloed aan etenswaren en het spoorweg monument zijn andere attracties die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wandelen door de stad is plezierig maar voor strand en oceaan liefhebbers zijn meer attracties voorradig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per auto Per auto is alles goed bereikbaar, zo zijn er verlaten inhammen en stranden

zoals La Higuera, La Carolina, Mar Menor of Calabardina met kristalheldere wateren.

Dit gebied is een van de beste aan de Middellandse Zee voor het duiken met een

zuurstoffles, vooral bij Fraile eiland en het gebied rondom de rots van Cape Cope.

  

 

Foto's van het vakantiehuis en de omgeving

  • P8260239.JPG - By: Marianne
  • achterkant-bijkeuken.jpg - By: Marianne
  • spanje_aguilas.GIF - By: Marianne
  • Slaapkamer midden - By: Marianne
  • Buiten douche en wc - By: Marianne
  • Patio - By: Marianne
  • P8250227.JPG - By: Marianne